Inspiratiesessie voor voorzitters van adviesraden in grote steden

We zien dat grote steden (met meer dan 120.000 inwoners) vraagstukken kennen binnen het sociaal domein die vanwege de grootte van de stad complexer zijn. Grote steden kennen een grotere diversiteit aan bevolkingsgroepen, een slechtere gezondheidstoestand en over het algemeen meer kwetsbare wijken.

Deze vraagstukken betekenen ook iets voor het werk van de adviesraden. Tijdens deze online inspiratiesessie willen we met voorzitters van adviesraden van grote steden verkennen:

  • Wat zijn grootstedelijke vraagstukken?
  • Wat zijn de accenten die je legt vanuit de adviesraad ten aanzien van deze grote vraagstukken?

Tijdens deze inspiratiesessie laten we een aantal voorzitters vertellen hoe ze hun werk uitvoeren en hoe ze de wijken hierbij een rol geven. Aan de hand van deze ervaringen praten we met elkaar door.

Waar en wanneer

Deze inspiratiesessie vindt online plaats op zaterdag 30 januari 2021 van 10.00 – 13.00 uur. We gebruiken voor deze online sessie de tool Zoom. Deelnemers ontvangen van tevoren een handleiding voor het gebruik van deze tool.

Voor wie?

Deze inspiratiesessie is expliciet bedoeld voor voorzitters van adviesraden sociaal domein of andersoortige raden (Wmo-raad, participatieraad, cliëntenraad Werk&Inkomen, …) in grote steden (meer dan 120.000 inwoners). Lidmaatschap van de Koepel is niet verplicht voor deelname aan deze bijeenkomst. Leden van de Koepel hebben echter wel voorrang bij aanmelden en betalen een gereduceerd tarief.

Trainer

De sessie wordt begeleid door Petra van der Horst (directeur van de Koepel). Petra heeft veel ervaring in het sociaal domein en in de samenwerking tussen adviesraden en gemeente in het bijzonder.

Aanmelden en kosten

U kunt zich aanmelden via dit aanmeldformulier. De bijeenkomst gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Het maximale aantal deelnemers is 16.
De kosten zijn voor leden €100,- per deelnemer (netto). Is uw adviesraad geen lid van de Koepel, dan betaalt u €140,- euro per deelnemer (netto).

Let op: op al onze trainingen en bijeenkomsten zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing. 

Vragen?

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Sanne Hekman, communicatieadviseur bij de Koepel Adviesraden Sociaal Domein: communicatie@koepeladviesradensociaaldomein.nl.

 

©2020-2021 Koepel Adviesraden Sociaal Domein | Disclaimer | Privacy verklaring | Sitemap

Secretariaat
Zalmsteek 23
3192 MC Hoogvliet-Rotterdam