Online inspiratiesessie Langer Thuis

Nederland vergrijst. In 2040 zijn er twee keer zoveel 75+’ers als nu. Die ook nog eens veel langer zelfstandig wonen. Dat vraagt om actie van gemeenten op het gebied van wonen én zorg. Er zijn nieuwe vormen van welzijn, zorg en wonen nodig. En er is een heldere visie van gemeenten nodig.

Vilans maakte deze wijkkrant over Langer Thuis. Tijdens deze online inspiratiesessie bekijken we met u de wijkkrant en lopen informatie door over de taak van gemeenten op dit gebied. We bespreken diverse goede voorbeelden uit verschillende gemeenten, bijvoorbeeld kleinschalige bewonersinitiatieven. Ook geven we tips waar adviesraden alert op kunnen zijn.

Daarna gaan we met u in gesprek:

  • Wat is de stand van zaken in uw gemeente?
  • Heeft uw gemeente een duidelijke woon-zorg visie?
  • Wat is de rol van de adviesraad sociaal domein, bent u betrokken?
  • Zijn er initiatieven waar u trots op bent?
  • Ziet u ook knelpunten?
  • Wat is de rol van uw gemeente, hoe stelt uw gemeente zich op?

We vragen deelnemers om vooraf vragen en voorbeelden te mailen, zodat we daar ruimte voor kunnen maken in de online sessie.

Waar en wanneer?

Deze online inspiratiesessie vindt plaats op: woensdag 26 mei van 14.00 – 15.30 uur. De sessie vindt plaats via de videotool Zoom; u ontvangt vooraf een handleiding voor het gebruik van deze tool.

Voor wie?

Deze online sessie is bedoeld voor leden, secretarissen en voorzitters van lokale raden zoals adviesraden sociaal domein, Wmo-raden, Participatieraden, Jongerenraden, Cliëntenraden Werk&Inkomen etc.

Aanmelden en kosten

U kunt zich via dit aanmeldformulier. Er zijn geen kosten verbonden aan deze sessie. Let op: er is maximaal plaats voor 30 deelnemers. Heeft u zich aangemeld, maar kunt u toch niet deelnemen, mail ons dan zodat we uw plaats aan een andere geïnteresseerde kunnen geven.

Vilans en de Koepel

Deze sessie wordt verzorgd door Barbara de Groen en Lian Stouthard van Vilans. Als Koepel zijn we aanwezig om ook onze kennis en ervaringen met u te delen.

Vragen?

Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op! secretariaat@koepeladviesradensociaaldomein.nl

©2020-2021 Koepel Adviesraden Sociaal Domein | Disclaimer | Privacy verklaring | Sitemap

Secretariaat
Zalmsteek 21
3192 MC Hoogvliet-Rotterdam