Online inspiratiesessie(s) Inclusie in de adviesraad

Inclusie is een bekend thema voor lokale advies- en cliëntenraden. Zowel als thema waarover zij adviseren als om de samenstelling van de adviesraad. Tijdens deze online sessie willen we het hebben over inclusie in de samenstelling van de adviesraad. Als Koepel ervaren we dat adviesraden vaak inclusief zijn als het gaat om leden met een fysieke kwetsbaarheid, met een hulpvraag of ondersteuningsbehoefte. Maar denken adviesraden ook na over het aantrekken van leden met een andere huidskleur, met een andere etnische en/of culturele achtergrond, met een psychische kwetsbaarheid? Of inclusie van jonge mensen, van mannen en/of vrouwen, homoseksuelen, transgenders. Dit is een gesprek dat we graag met onze leden willen voeren. Omdat een inclusieve adviesraad bijdraagt aan de kwaliteit van gevraagde en ongevraagde adviezen aan de gemeente.

Tijdens deze online sessie gaan drie mensen met eigen ervaringen met elkaar in gesprek. Waaronder Jerzy Soetekouw (bestuurslid bij de Koepel, directeur VMCA, oud-wethouder Sociaal Domein en Diversiteit & Inclusie, zoon van Surinaams/Creoolse moeder en Hollandse vader) en Maikel Hoang (23 jaar, lijdt aan de zeldzame stofwisselingsziekte Melas waardoor ‘meedoen’ niet vanzelfsprekend is) en Crista Vonkeman (voorzitter adviesraad sociaal domein Bunschoten, zelfstandig organisatieadviseur, groot intercultureel persoonlijk netwerk; waaronder een wereldwijd levende Turkse schoonfamilie).  

 We leggen hen de vragen voor:

  • Wat zijn obstakels om lid te worden van een lokale advies- of cliëntenraad?
  • Wat heb je nodig om mee te kunnen en willen doen binnen een lokale advies- of cliëntenraad?

Daarna is er ruimte voor deelnemers om vragen te stellen en om ervaringen uit te wisselen. Met als doel om met elkaar inzicht te krijgen in de drempels die maken dat er (nog) geen inclusieve adviesraad is. Ook willen we nagaan welke netwerken nodig zijn om tot een inclusieve adviesraad te komen.

Het gesprek wordt geleid door Petra van der Horst, directeur bij de Koepel Adviesraden Sociaal Domein.

Waar en wanneer
Deze online sessie vindt plaats op dinsdag 29 juni van 19.30 – 21.00 uur.   
De sessie vindt plaats via de videotool Zoom; deelnemers ontvangen vooraf een handleiding voor het gebruik van deze tool.

Voor wie?
Deze sessie is expliciet bedoeld voor leden van de Koepel. Dit is één van de privileges van ons lidmaatschap. Deze online sessie biedt ruimte aan 25 deelnemers. Hierdoor blijft er ruimte voor interactie en het uitwisselen van eigen ervaringen.
Heeft u ondersteuning nodig tijdens de sessie, dan horen we het graag van u via
secretariaat@koepeladviesradensociaaldomein.nl.


Aanmelden en kosten
Het maximale aantal deelnemers is bereikt, dus u kunt zich helaas niet meer aanmelden. Heeft u interesse in een plekje op de 'reservelijst', stuur dan een mail aan communicatie@koepeladviesradensociaaldomein.nl. Wij mailen u dan als er een plekje vrijkomt. 

Vragen?
Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Sanne Hekman, communicatieadviseur bij de Koepel Adviesraden Sociaal Domein: communicatie@koepeladviesradensociaaldomein.nl.

 

©2020-2021 Koepel Adviesraden Sociaal Domein | Disclaimer | Privacy verklaring | Sitemap

Secretariaat
Zalmsteek 21
3192 MC Hoogvliet-Rotterdam