AdviesWijzer Verward in de wijk

Zoals u van ons gewend bent ondersteunen we Adviesraden met informatie over thema’s die actueel zijn of in de nabije toekomst om aandacht vragen. In 2018 en 2019 doen we dit onder ander met een serie De AdviesWijzers. Compacte en praktische wijzers, waarin we u op maximaal 1 A4 informatie geven over actuele thema’s en over manieren die kunnen bijdragen aan het vormgeven van een nieuwe lokale democratie. Een lokale democratie waarin het vanzelfsprekend is dat inwoners vanuit hun perspectief al in het begin van de processen actief zijn betrokken bij maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen. We zullen dit jaar een hele reeks AdviesWijzers uitbrengen, die u terug vindt op onze website, maar ook heel makkelijk te printen zijn om te delen met collega raadsleden, uw achterban, de gemeente of andere geïnteresseerden. 

AdviesWijzer 24: Verward in de wijk

Weet u hoe de ondersteuning van mensen met verward gedrag in uw gemeente is georganiseerd? Op welke manier werken organisaties samen?

In de AdviesWijzer Verward in de wijk leest u o.a. hoe belangrijk het is om signalen van verward gedrag snel te herkennen. Hiervoor ontwikkelden Vilans en MEE NL drie persona’s van mensen met verward gedrag. In deze AdviesWijzer ook aandacht voor het landelijk Schakelteam, dat in 2016 geïnitieerd werd om de zorg voor mensen met verward gedrag te verbeteren. Daarnaast bundelen landelijke kennisorganisaties de krachten in het kennisnetwerk verward gedrag, om professionals in de wijk te ondersteunen en kennis te delen.

U vindt in de AdviesWijzer ook linkjes naar pakkende blogs en video’s. Het thema verward in de wijk kent vele dimensies. Voer – als adviesraad – het gesprek met organisaties en politiek over wat zij zien in de wijk, wat nodig is en hoe dat met elkaar te organiseren. Maak gebruik van andere lokale initiatieven om tot een passende aanpak te komen.

Deze AdviesWijzer werd geschreven door Marjolein de Meijer, Senior adviseur Vilans kenniscentrum langdurende zorg.

We hopen dat deze AdviesWijzer u kan voeden en inspireren. Heeft u voorbeelden uit uw eigen gemeente of regio? Wilt u deze voorbeelden met ons delen? Wij horen het graag van u. 

Vriendelijke groeten,
Sanne Hekman
communicatieadviseur Koepel Adviesraden Sociaal Domein

 

©2020-2021 Koepel Adviesraden Sociaal Domein | Disclaimer | Privacy verklaring | Sitemap

Secretariaat
Zalmsteek 23
3192 MC Hoogvliet-Rotterdam