Wet langdurige zorg

Gevonden 1 - 3 van 3 documenten

Blog van Marcel Kolder: Beste Martin van Rijn

Wat ik nog voor me zie is de vriendelijke omhelzing die u een blijde Pauline Gransier gaf, zittend in haar rolstoel, toen het VN-verdrag voor een toegankelijk Nederland voor mensen met een handicap door de Tweede Kamer werd aangenomen. (….)Maar na de euforie kwam onlangs het echte verhaal naar buiten. De dode mus als het ware. Het voorstel van uw ministerie toont geen stappenplan, geen deadlines, geen stevige besluiten, geen toegankelijkheidsnormen, maar blijft uitgaan van het feit dat de samenleving één en ander wel zal oplossen. Waarbij het ministerie alles zal ‘monitoren’. Tja, monitoren.

KansPlus noemt schuiven met Wlz-geld 'onaanvaardbaar'

KansPlus, het landelijk belangennetwerk voor mensen met een verstandelijke beperking, is ernstig verontrust door berichten over het verschuiven van geld dat bestemd is voor cliënten in de Wlz naar activiteiten in het sociaal domein.

Toegankelijkheidswet voor gehandicapten onder de maat

Het ‘Besluit Toegankelijkheid’ over de toegankelijkheid van openbare plaatsen en gebouwen voor mensen met een beperking is onder de maat. Dat vinden de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Ieder(in) en de Alliantie voor de implementatie van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking. In EenVandaag een gesprek met Jan Troost en Marith Volp over het Besluit Toegankelijkheid en zijn tekortkomingen. Luister hier naar de uitzending.

©2020-2021 Koepel Adviesraden Sociaal Domein | Disclaimer | Privacy verklaring | Sitemap

Secretariaat
Zalmsteek 23
3192 MC Hoogvliet-Rotterdam