Rol en positie van de Adviesraad

Gevonden 1 - 8 van 8 documenten

Help, ik zie door de bomen het bos niet meer

Ingediend door evdmeer@ziggo.nl op za, 07/14/2018 - 21:14
Heeft u dat nu ook ?  Je wordt lid van een gemeentelijke adviesraad, en probeerd je te verdiepen in het onderwerp waar je in geinteresseerd bent. Je wilt helpen en de juiste beslissingen nemen. Mensen helpen en ook de gemeente helpen de juiste beslissingen te nemen door je stem gericht te laten horen.  Advies geven.........   Al na de tweede vergadering groeit de golf aan informatie je ruim boven de oren.  Niet alleen de regels rondom de participatie wet, privacy, maar ook de communicatie met de gemeente. De organisatie van de advies raden, de onderwerpen. Wanneer geef ik een goed advies?

Lid van een Adviesraad/ Cliëntenraad i.c.m. een WW uitkering? Het UWV kan dit niet langer verbieden volgens de nieuwe regels.

Ingediend door Betty-Stam op vr, 12/07/2018 - 11:40
Tot twee keer kregen wij meldingen dat mensen met een WW uitkering door het UWV werd verboden als vrijwilliger in een Aviesraad/cliëntenraad zitting te nemen: Voor het eerst in 2016.  Als Koepel hebben wij dit signaal destijds in een landelijk knelpuntenoverleg ingebracht. Op 4 december 2018 is de verruiming van de regeling WW en Vrijwilligerswerk gepubliceerd.

Wie heeft er tips voor het werven van adviesraadsleden?

Ingediend door Sanne Hekman op wo, 10/10/2018 - 11:00
“Het vinden van leden voor onze adviesraad lijkt steeds moeilijker te gaan. Hebben jullie tips voor ons?” Deze vraag mailde één van onze leden en ik weet zeker dat hij niet de enige is die worstelt met dit probleem. Mensen vinden die vrijwillig tijd en moeite willen steken in adviesraadswerk melden zich niet met ‘bosjes tegelijk’ aan. Toch heeft Petra van der Horst (directeur van de Koepel ASD) ideeën die het werven wellicht makkelijker maken.

Zit een Adviesraad dan op het pluche? Of is de Adviesraad neutraal?

Ingediend door adviesraadsmee… op wo, 11/28/2018 - 14:05
Hannie van Leeuwenlezing 9 november 2018: “Anders Kijken” Door Janny Bakker-Klein (voorzitter Raad van Bestuur Movisie): Adviesraden sociaal domein kunnen bij het versnellen van leerprocessen een cruciale rol gaan vervullen! Alleen MOET het college wel kunnen samenwerken met een Adviesraad anders bereik je niets. Zit een Adviesraad dan op het pluche Of is de Adviesraad neutraal?

©2020-2021 Koepel Adviesraden Sociaal Domein | Disclaimer | Privacy verklaring | Sitemap

Secretariaat
Zalmsteek 21
3192 MC Hoogvliet-Rotterdam