Training Adviseren kan je leren

Adviesraden hebben de rol om te adviseren: het woord ‘Adviesraad’ zegt het natuurlijk al. Maar in de praktijk blijkt dat het niet zo eenvoudig ligt. Want vanuit welk perspectief adviseer je? Wie adviseer je (en wie niet?). Waar baseer je je adviezen op?

Als Koepelorganisatie zijn we wekelijks in contact met adviesraden én met gemeenten. We hebben hierdoor veel kennis en toepasbare informatie als het gaat om ‘adviseren’. Daarom bieden we de praktische training ‘Adviseren kan je leren’ aan. Waarbij we ingaan op de volgende onderwerpen:

  • Bedoeling, intentie en toegevoegde waarde van de adviesraad;
  • Drie soorten advies: gevraagd, ongevraagd en consultfunctie;
  • Hoe zorg je dat je een advies geeft waar de gemeente echt iets mee kan?
  • Op welke terreinen kan je als adviesraad adviseren?
  • Hoe zorg je ervoor dat het inwonersperspectief centraal staat in het advies?
  • Waar haal je je informatie vandaan?
  • Wat is de rol van de voorzitter en van leden (in werkgroepen) bij het geven van advies?

Over de training

De training is praktisch en inhoudelijk van aard en bevat vooral concrete tips over het invullen van de adviesrol. Vragen van leden proberen we zo veel mogelijk te behandelen gedurende de training.

Voor wie?

De training is geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren adviesraadsleden die zich bezinnen op hun rol en/of meer kennis en inspiratie op willen doen. De training is toegankelijk voor leden en niet-leden van de Koepel. Leden hebben echter voorrang bij het aanmelden en betalen een gereduceerd tarief. Per training is er plek voor maximaal 20 deelnemers.

Data en Kosten 

Zaterdag 6 februari 2021 van 10.00 - 15.30 uur (online)* (=VOL)
Zaterdag 13 maart 2021 van 10.00 - 15.30 uur in Friesland (exacte locatie wordt later bekend, maar is hoe dan ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer)*
Zaterdag 24 april 2021 van 10.00 - 15.30 uur (Domstad, Koningsbergerstraat 9 in Utrecht)*

*Mocht het vanwege de maatregelen rondom het coronavirus niet mogelijk zijn om t.z.t. fysiek samen te komen, dan gaan we over tot een online bijeenkomst. De kosten worden hier dan ook op aangepast. 

Leden van de Koepel betalen voor een fysieke training €150,00 p.p. (netto, inclusief lunch). Niet-leden betalen voor een fysieke training €190,00 p.p. (netto, inclusief lunch). Leden van de Koepel betalen voor een online training €110,00 p.p. (netto). Niet-leden betalen voor een online training €140,00 p.p. (netto). 

Let op: de trainingen gaan door bij minimaal 15 deelnemers, het maximaal aantal deelnemers is 20. Nodig gerust collega adviesraadsleden uit om ook aan te sluiten!

Trainer

Deze training wordt gegeven door een senior trainer namens de Koepel, met ruime ervaring in het sociale domein, het werkveld van adviesraden en het geven van trainingen in het bijzonder.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via dit aanmeldformulier. De training gaat door bij minimaal 12 deelnemers. Uiterlijk 1 week van tevoren hoort u van ons of de training doorgaat en ontvangt u de laatste informatie.
Let op: op al onze trainingen en bijeenkomsten zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing. 

Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op: secretariaat@koepeladviesradensociaaldomein.nl

Reacties van eerdere deelnemers:

"Uitstekende training gegeven door een enthousiaste trainster. Zou eigenlijk door alle leden van een adviesraad gevolgd moeten worden. Kortom een prima investering in jezelf."

"Ik kan deze training van harte aanbevelen. Zeker voor leden die nog niet zo lang in de adviesraad zitten, maar wel al enige - bijvoorbeeld een half jaar - ervaring hebben."

©2020-2021 Koepel Adviesraden Sociaal Domein | Disclaimer | Privacy verklaring | Sitemap

Secretariaat
Zalmsteek 21
3192 MC Hoogvliet-Rotterdam