Online inspiratiesessie: Sociale wijkteams

Sinds de decentralisaties in het sociaal domein in 2015 is er veel gebeurd. De verwachtingen waren hooggespannen en gemeenten zagen de wijk- en buurtteams als dé manier om te voldoen aan de extra taken van zorg, werk en jeugdhulp die zij er door de decentralisaties bij kregen. Ondertussen zijn de teams niet meer weg te denken uit ons land. Maar wat is er van de verwachtingen terecht gekomen? Hoe is de stand van zaken rond de wijkteams, welke veranderingen hebben zij doorgemaakt en welke thema’s spelen nu? Dat zijn de vragen waar we op in gaan in deze online inspiratiesessie.

Silke van Arum (Movisie), Barbara de Groen (Vilans) en Lian Stouthard (Vilans) presenteren een beknopt overzicht van 5 jaar sociale wijkteams in Nederland, aan de hand van onderzoek van Movisie i.s.m. VWS, NJi, NCJ, Vilans en Trimbos. Ze gaan in op vormen, de positionering en de rol van wijkteams door de tijd heen. En kijken naar wat wijkteamleden belemmert en helpt bij het bereiken van hun doelen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden voor het sociale wijkteam?

Tot slot gaan we heel graag met deelnemers in gesprek. Wat is de stand van zaken in uw gemeente? Welke ontwikkelingen zijn doorgemaakt en welke inzichten zijn opgedaan?  Wat kunnen we van elkaar en van goede voorbeelden in het land kunnen leren?

Waar en wanneer?
Deze online inspiratiesessie vindt plaats op: vrijdag 12 november van 10.00 – 11.30 uur. De sessie vindt plaats via de videotool Zoom; u ontvangt vooraf een handleiding voor het gebruik van deze tool.

Voor wie?
Deze online sessie is bedoeld voor leden, secretarissen en voorzitters van lokale raden zoals adviesraden sociaal domein, Wmo-raden, Participatieraden, Jongerenraden, Cliëntenraden Werk&Inkomen etc.

Aanmelden en kosten

U kunt zich via dit aanmeldformulier. Er zijn geen kosten verbonden aan deze sessie. Let op: er is maximaal plaats voor 30 deelnemers. Heeft u zich aangemeld, maar kunt u toch niet deelnemen, mail ons dan zodat we uw plaats aan een andere geïnteresseerde kunnen geven.

Samenwerking met Movisie en Vilans
Deze sessie wordt verzorgd door Silke van Arum (Movisie), Barbara de Groen (Vilans) en Lian Stouthard (Vilans). Als Koepel zijn we aanwezig om ook onze kennis en ervaringen met u te delen.

Nu al meer lezen?
Sociale (wijk)teams: vijf jaar later | Movisie.
Shadowing: op pad met wijkteamleden | Movisie
integraalwerkenindewijk.nl |
Handreiking: De rol van adviesraden ten opzichte van sociale wijkteams

Vragen?
Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op! secretariaat@koepeladviesradensociaaldomein.nl.
 

©2020-2021 Koepel Adviesraden Sociaal Domein | Disclaimer | Privacy verklaring | Sitemap

Secretariaat
Zalmsteek 21
3192 MC Hoogvliet-Rotterdam