Informatieblad over gemeentepolis

De zorgpremies worden weer bekend. En de periode van overstappen staat voor de deur. Steeds meer gemeenten bieden een zogenaamde gemeentepolis. Dit kan een aantrekkelijke zorgverzekering zijn voor mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten. Nog niet alle gemeenten bieden deze verzekering aan en de voorwaarden en kwaliteit verschillen per gemeente. Gemeenten met een gemeentelijke zorgverzekering besluiten elk jaar welke voorwaarden gelden voor het komende jaar. Voor iedereen die lokaal opkomt voor de belangen van mensen met een bekering of chronisch zieken ligt hier dus een kans.

Ontwikkeling gemeentepolis

Deze zomer publiceerden Ieder(in) en Patiëntenfederatie Nederland een informatieblad over de gemeentepolis. Uit de cijfers blijkt dat meer dan de helft van de mensen met hoge zorgkosten en een laag inkomen een gemeentepolis heeft. De cijfers zijn afkomstig uit onderzoek onder ruim 300 gemeenten. Met de gemeentepolis wordt een steeds grotere groep bereikt met een passend aanbod waarbij de financiële bijdrage van de gemeente ook toeneemt.

Stappenplan voor belangenbehartigers

Het informatieblad helpt lokale belangenbehartigers om met hun gemeenten in gesprek gaan over de gemeentepolis. Hoe komt u in gesprek net de gemeente over de gemeentepolis? Hoe bereid u zich voor en wat is belangrijk om voor ogen te houden? Van belang zijn zaken als keuzevrijheid, de dekking van aanvullende pakketten, de toegang tot een passende aanvullende verzekering en het zonder problemen te kunnen overstappen vanuit andere verzekeringen. En natuurlijk is ook de te betalen premie een belangrijk onderdeel. De cijfers in informatieblad laten zien hoe de gemeentelijke zorgverzekeringen in Nederland zich de afgelopen jaren hebben ontwikkeld en hoe ze worden gebruikt. Deze gegevens kunt u gebruiken om uw eigen gemeente te beoordelen en te vergelijken met andere gemeenten.  U kunt het informatieblad hier downloaden >>>  
Nieuwsbrief nummer
Nieuwscategorie

©2020-2021 Koepel Adviesraden Sociaal Domein | Disclaimer | Privacy verklaring | Sitemap

Secretariaat
Zalmsteek 23
3192 MC Hoogvliet-Rotterdam